Je mag trots zijn als je afhankelijk bent

De nadruk op zelfstandigheid en autonomie in beleid belemmert een goede relatie tussen cliënten met stevige problematiek en de professionals die hen ondersteunen. ‘Professionals zijn zich te weinig bewust van de belangrijke plek die ze hebben in het leven van cliënten.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Je mag trots zijn als je afhankelijk bent
Foto: Fotolia

Onderzoekers Simon van der Weele en Femmianne Bredewold, beiden verbonden aan de Universiteit voor Humanistiek, keken naar de kern van het werk in zorg en welzijn: de relatie tussen degene die ondersteuning nodig heeft en de professional die die ondersteuning geeft. Ze publiceerden samen met anderen onlangs Zorgen als ambacht. Afstemmen op afhankelijkheid van mensen met een beperking, geschreven op basis van onderzoek bij twaalf woonvormen van zeven verschillende zorginstellingen in Nederland.

Te weinig eigen regie

Simon van der Weele: ’We werden benaderd door het ministerie van VWS om een onderzoek te doen naar afhankelijkheid in de zorg voor

0
311

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.