Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Je bent jong en je hebt Downsyndroom

Dan wil je vrienden maken, chatten en misschien wel afspreken om iets leuks te doen. Maar dat blijkt voor veel kinderen met Downsydroom best moeilijk te zijn. Stichting Downkids International heeft een beveiligde ontmoetingswebsite gemaakt.
foto: iStock

Jongeren en kinderen met het syndroom van Down kunnen moeilijker in contact komen met vrienden omdat zij maar in beperkte mate gebruik kunnen maken van sociale activiteiten voor ‘iedereen’. Er is een ontmoetingssite speciaal voor jongeren met Down gelanceerd. Op de website www.downcontact.nl kunnen jong volwassenen met Down op zoek naar een maatje.

Aanmelden

De ontmoetingssite is een initiatief van Stichting Downkids International. Deze stichting zet allerlei activiteiten in om kennis over de begeleiding van kinderen met Down Syndroom over de hele wereld te verspreiden. Iedereen ouder dan 18 jaar met het syndroom van Down kan zich aanmelden op Downcontact.nl. Aanmelden kan alleen met een persoonlijk begeleider, zoals een ouder, familielid of zorgprofessional.

Vriendschap

Met dit initiatief wil Stichting Downkids International de sociale wereld van jongeren met Down vergroten. Veel van hen hebben behoefte aan vriendschap. Deelname aan sportclubs of andere sociale aangelegenheden is echter beperkt voor mensen met Down. Vaak hebben jongeren ook buiten hun werk om – als ze al werk hebben – weinig of geen sociale contacten. Vooral in het weekend voelen de jongeren met Down zich daardoor eenzaam, aldus Stichting Downkids.

Steffie

De ontmoetingssite werkt met “Steffie”, een website die moeilijke zaken in een voor mensen met Down aangepaste manier kan uitleggen. Met “Steffie” kunnen gebruikers via icoontjes klikken op thema’s waarover ze meer informatie willen hebben, zoals gezondheid, vrije tijd, liefde, reizen en geld. Lees meer over Steffie>>


Wat als professionals zelf niet geloven in de zelfredzaamheid van hun cliënten? ‘Veel collega’s vinden het niet nodig te veranderen. Ze vinden het zo voor zichzelf prettig en goed voor de cliënten.’ Lees meer >>


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.