Janneke heeft geen vertrouwen meer in jeugdzorg

Van alle jeugdzorgwerkers denkt 63 procent erover om de sector te verlaten, volgens een steekproef van FNV onder 600 leden. Janneke nam drie jaar geleden, na twaalf bevlogen jaren, ontslag. 'Ik kon niet meer de zorg leveren die ik als idealistische jeugdwerker wilde leveren.'

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Stockfoto van Picscout

Janneke (40) studeerde hbo pedagogiek en begon op haar 25e op de naschoolse dagopvang voor kinderen met zeer ernstige gedragsproblemen en een licht verstandelijke beperking. Drie jaar geleden nam ze ontslag, omdat de werkdruk niet meer te combineren was met haar privéleven. Ze gelooft dat haar leidinggevenden, tot en met het management aan toe, er alles aan hebben gedaan om de professionals zo goed mogelijk te faciliteren en te beschermen tegen zichzelf en de jongeren. Daarom is ze in dit stuk geanonimiseerd en wordt ook de precieze organisatie waar ze werkte niet genoemd.

Eén op vijf

De decentralisatie van taken

0
1053

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.