Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jan Brouwerprijs voor films tegen kindermishandeling

De Jan Brouwerprijs, een stimuleringsprijs ter voorkoming van kindermishandeling, is maandag uitgereikt aan de projecten ‘STUKYOUTOO’ en ‘VoorZorg’. De jury maakte de winnaars bekend tijdens het congres ‘Huiselijk geweld en Kindermishandeling’ in Ede. De winnaars ontvangen ieder 10.000 euro.
Jan Brouwerprijs voor films tegen kindermishandeling

In het project STUKYOUTOO maken jongeren die mishandeld of misbruikt worden, of hierover een mening hebben, filmpjes die op de site van STUKYOUTOO en op YouTube worden geplaatst. De jury is onder indruk van de vernieuwende en taboedoorbrekende aanpak. Het project maakt gebruik van moderne media om jongeren zelf in staat te stellen andere jongeren bewust te maken van het bestaan en de gevolgen van kindermishandeling, en deze bespreekbaar te maken.

Laagdrempelig
In het project VoorZorg krijgen zwangere vrouwen tot 25 jaar die weinig of geen opleiding hebben genoten, verpleegkundige ondersteuning bij de zwangerschap en opvoeding. Al in de zestiende week van de zwangerschap komt er tweewekelijks tot wekelijks een verpleegkundige aan huis tot het kind 24 maanden is. De jury prijst de laagdrempeligheid van het project, waardoor aanstaande moeders daadwerkelijk worden gevolgd en ondersteund.

Jury
De jury voor de Jan Brouwerprijs 2009 bestaat uit: de heer R.C. Bonnet, voorzitter Stichting VKM; dr. Sietske Dijkstra (lector vrouwenopvang en huiselijk geweld), drs. Marjolein Knaap (afdelingshoofd Jeugdzorg en Opvoedhulp NJI), Drs. Ben Rensen (jeugdarts GGD Utrecht), en mevr. Rolien Tolsma (teammanager AMK Friesland).  De juryleden hebben allen op persoonlijke titel deelgenomen.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.