Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Jaar cel voor ex-topman Icare

De rechtbank in Assen heeft dinsdag de 61-jarige Bart V., voormalig topman van Icare Thuiszorg, veroordeeld tot een jaar cel. In april eiste de officier van justitie zes jaar cel voor witwassen van geld, belastingfraude en oplichting.
Jaar cel voor ex-topman Icare

V. heeft volgens de aanklager Icare voor 5,4 miljoen euro benadeeld. De rechtbank acht echter alleen het witwassen van bijna 590.000 euro bewezen. Van V. wordt verwacht dat hij dat bedrag aan de thuiszorginstelling terugbetaalt.

Hoofdrolspelers

Medeverdachte Elizabeth F. (57) uit Amsterdam kreeg de langste straf opgelegd. De vrouw werd wegens valsheid in geschrifte en oplichting veroordeeld tot anderhalf jaar cel.Een tweede topman, Jan B. (52) uit het Spaanse St. Aniol, is ook veroordeeld tot 12 maanden cel voor het witwassen van 590.000 euro. Tegen hem werd in april 30 maanden cel geëist. De rechtbank achtte ook in deze zaak een klein deel bewezen. B. en V. werden door de aanklager gezien als de hoofdrolspelers in deze omvangrijke fraudezaak.

Riant salaris

De rechtbank trok in april zes dagen uit voor de behandeling van alle dossiers. De rechtbank noemde de handelwijze van V. kwalijk, gezien de maatschappelijke positie van V. Uit financieel gewin is geld, dat bestemd was voor hulpbehoevenden, in eigen zak gestoken. V. onthield leden van de raad van bestuur de juiste informatie. Hij was in de periode 1998 tot 2005 bestuursvoorzitter en genoot in die hoedanigheid een riant salaris. Tijdens zijn vertrek kreeg de man een gouden handdruk van 969.000 euro mee.

Lees ook:

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier

voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer

achtergronden en opinies, neem hier een

abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: Stock.xchng

1 REACTIE

 1. 06-06-2010 ,ermelo.
  Schandalig dat dit kon gebeuren nog erger is dat ze te weinig straf krijgen en het geld verdwenenis ,wat ik betwijfel !
  Ze hadden de pluk-se wet geving moeten toepassen.
  trouwens het hele functioneren van Icare schort veel aan vooral de mensen van de thuiszorg zijn daar de dupe van geworden die ze overgedaan hebben naar een schoonmaak bedrijf.
  En nu beginnen ze weer opnieuw met beter begeleiding van de mensen uit de thuiszorg en WMO.
  Ik vraag me toch af waar of iedereen mee bezig is.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.