Integrale ouderenzorg kost extra werk en meer tijd

De overstap naar integrale ouderenzorg schept de verwachting dat mantelzorgers en zorgverleners de zorgtaken beter kunnen verdelen. En dat de tevredenheid over de zorg en de kwaliteit van zorg verbetert. Dat is lang niet altijd het geval, blijkt uit het promotieonderzoek van Benjamin Janse. Integrale zorg kost zorgverleners meer tijd.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
foto: AdobeStock

Zorgverleners zouden efficiënter en uiteindelijk goedkoper moeten gaan werken als ze overstappen naar integrale ouderenzorg. Tenminste, dat is de verwachting. Maar uit het onderzoek van promovendus Benjamin Janse blijkt dat zorgverleners in ieder geval in het eerste jaar van integraal werken extra tijd moeten steken in coördinatie en administratie. Dat leidt bij professionals én mantelzorgers niet direct tot meer tevredenheid en een betere verdeling van de zorgtaken.

Integrale Zorg Model

Janse heeft onderzoek gedaan naar het ‘Walcheren Integrale Zorg Model’ (WIZM). Dit model werd in 2010 opgezet door enkele huisartsen op Walcheren die de kwaliteit en continuïteit van zorg voor

0
1028

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.