Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie heft verscherpt toezicht Haags verpleeghuis op

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op verpleeghuis Houtwijk in Den Haag opgeheven. Dat heeft de toezichthouder donderdag bekendgemaakt. De kwaliteit van de zorg is verbeterd, aldus de inspectie.
Inspectie heft verscherpt toezicht Haags verpleeghuis op

De IGZ verscherpte in november vorig jaar het toezicht op Houtwijk omdat de zorg onder de maat was. Zo kwam het voor dat bewoners verkeerde medicijnen kregen toegediend. Ook deugde het hang- en sluitwerk van deuren en ramen niet waardoor demente bewoners konden ontsnappen. Dat probleem speelde overigens ook bij andere verpleeghuizen van de HWW Zorg, de opvolger van het failliete Meavita. In minstens een geval kwam een bewoner om het leven na een ontsnapping.

Effect
De inspectie blijft verpleeghuis Houtwijk volgen en maakt uiterlijk 15 mei een voortgangsrapportage waarin staat of de inspanningen van het management om de zorg te verbeteren effect hebben.

Roerige start
Na het faillissement van Meavita in 2009 maakte opvolger HWW Zorg een zeer roerige start. De inspectie moest een aantal keer ingrijpen omdat de veiligheid van bewoners onder druk stond. Daarbij bleek uit filmbeelden die in het geheim waren gemaakt dat personeelsleden hoogbejaarde bewoners uitscholden en bedreigden. Uiteindelijk zijn hiervoor vijf medewerkers ontslagen.

Dal
Volgens een woordvoerder van HWW is het concern bezig uit het dal te krabbelen. Het is volgens hem niet uitgesloten dat de organisatie fuseert met andere zorginstellingen om zo financieel en organisatorisch gezonder te worden.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Lex van Lieshout