Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Informatie voor ouderen slecht te vinden

Informatie voor ouderen is steeds moeilijker te vinden op internet. Het gaat om inlichtingen over allerlei regelingen, belastingzaken of voor het indienen van klachten. Vooral de overheid en de daaraan gelieerde organisaties zouden zich daar schuldig aan maken.
Informatie voor ouderen slecht te vinden
Foto: ANP Photo

Die constatering doen medewerkers van de OuderenOmbudsman die ouderen helpen via de digitale snelweg gegevens te vinden. ‘Steeds meer informatie wordt alleen via internet verstrekt, maar is slecht vindbaar’, weet de woordvoerster van de OuderenOmbudsman.

Wmo

Zo zouden vooral klachtenformulieren van overheidsinstellingen moeilijk vindbaar zijn en is informatie bij loketten over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) soms niet toegankelijk. Ook informatie over allerlei projecten voor ouderen, bijvoorbeeld het eetproject Eten met een Maatje in Den Haag, is moeilijk te vinden. ‘Je ziet ook grote verschillen per gemeente. Soms komt er wel wat informatie naar boven als er telefonisch contact is geweest’, zegt de woordvoerster.

Digitaal reageren

‘We merken dat wij als OuderenOmbudsman sneller informatie naar boven krijgen dan wanneer ouderen dat zelf doen. Soms na veel doorverbinden en aanhouden krijgen wij dan toch de juiste persoon aan de lijn en vinden we de informatie die nodig is.’ Probleem is tegelijkertijd dat steeds vaker alleen maar digitaal gereageerd kan worden, zoals bij sommige woningbouwverenigingen en banken.

Kennisbank

Om een deel van het probleem op te lossen zet de OuderenOmbudsman een digitale kennisbank op waarin informatie voor ouderen wordt verzameld die snel naar boven kan worden gehaald.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.