Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

In 2012 stopt de minutenregistratie in de zorg

In 2011 lukt het nog niet, maar staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid) wil per 2012 een einde aan de minutenregistratie in de AWBZ-zorg. Dat heeft Bussemaker donderdag de Tweede Kamer laten weten.
In 2012 stopt de minutenregistratie in de zorg

Vooruitlopend daarop start waarschijnlijk in april een proef die de bureaucratie ook al moet verminderen. De voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang, aldus Bussemaker tegen de Kamer, die de administratieve rompslomp liefst zo snel mogelijk ziet verdwijnen.

Voorstel
De bewindsvrouw nam het voorstel van het CDA over om lessen uit de proef al in 2011 in praktijk te brengen, vooruitlopend op de nieuwe situatie in 2012. Het CDA hoopt dat er op die manier snel meer ruimte komt voor handen aan het bed. Ook Bussemaker vindt dat de zorg centraal moet staan en niet het papierwerk, maar ze wil de overgang wel grondig voorbereiden.

Gemeld
Volgens de bewindsvrouw heeft zich al een aantal zorginstellingen (Rivas, Omring, Zuwe en Hilverzorg) gemeld voor de proef. Rivas Zorggroep wil per 1 april beginnen. Doel van de pilot is een zo eenvoudig mogelijk systeem te krijgen met een vaste vergoeding voor de zorgaanbieder en een vaste eigen bijdrage van de cliënt, gekoppeld aan de indicatie.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/ foto: stockexchange

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.