Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ grijpt weer in bij thuiszorgorganisaties

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft opnieuw twee thuiszorgverleners die pas tot de markt zijn toegetreden onder verscherpt toezicht geplaatst. Het gaat om uitzendbureau Let's Go Zorg in Hasselt (Overijssel) en de multiculturele organisatie Hanimeli in Enschede. Dat meldde de IGZ dinsdag.
IGZ grijpt weer in bij thuiszorgorganisaties

Volgens de IGZ is bij beide instellingen sprake van ‘structurele tekortkomingen in de kwaliteit van de geleverde zorg’, met risico’s voor patiënten tot gevolg. Zij werden al eerder op de vingers getikt en moesten in een plan van aanpak aangeven hoe zij de kwaliteit dachten te verbeteren. Die plannen kwamen evenwel te laat en waren niet goed genoeg, aldus de inspectie.

Sluiting
De inspectie heeft in een jaar tijd vijf thuiszorgorganisaties onder verscherpt toezicht geplaatst. Bij een instelling, Thuiszorg Lida, leidde dit tot sluiting.

Lees ook:

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: ANP/Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.