Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

IGZ grijpt in bij Thuiszorg Service

De intensieve verzorging voor thuiswonende ouderen in de regio Groningen van Thuiszorg Service Nederland laat heel veel te wensen over. Er is onbekwaam personeel ingezet, het toedienen van medicijnen ging niet goed en incidenten werden niet gemeld.
IGZ grijpt in bij Thuiszorg Service

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft voor een periode van 6 maanden verscherpt toezicht ingesteld. ‘Er zijn zeer hoge risico’s aangetroffen’, zo liet de inspectie weten.

Passief
De raad van bestuur had volgens de IGZ onvoldoende zicht op de kwaliteit van zorg en op de risico’s van onveiligheid. Daarnaast was er een passieve houding en besluiteloosheid ten aanzien van de verbetermaatregelen. Dat bleek na controles bij de thuiszorglocaties in Veendam en Leek.

Veiligheid
Alleen het gedeelte intensieve zorg voor thuiswonende mensen – zogenaamde extramurale zorg – van Thuiszorg Service Nederland staat onder verscherpt toezicht. Daar moet de instelling direct maatregelen nemen om de veiligheid van de medicatie te verbeteren.

De IGZ gaat de komende maanden meerdere keren controleren of de verbeteringen doorgevoerd worden.

Bron: ANP/ANP-Photo/Roos Koole

1 REACTIE

  1. Nu ook graag de andere thuiszorg instellingen zoals buurtzorg, oosterlengte , Meander, inspecteren.
    en uw bericht aanpassen naar waarheid betreffende het rapport a.u.b.
    tevens wordt de burocratie , waar we vanaf wilden want die tijd moet aan het zorgbed besteed worden weer ingevoerd. nu minsten een half uur nodig voor rappotage en leeswerk per zorg moment.. Wie gaat dat betalen?
    Daarbij laat onverlet dat de veiligheid van de cliënt bovenaan staat..

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.