Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ: Complexcare blijft ondermaats presteren

Zorgcentrum Complexcare in Maartensdijk mag geen nieuwe cliënten meer behandelen en de huidige cliënten moeten worden overgedragen aan een ander zorgcentrum. De kwaliteit is zo ondermaats, dat de instelling een aanwijzing heeft gekregen van het ministerie van Volksgezondheid op advies van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).
IGZ: Complexcare blijft ondermaats presteren
Foto: ANP

De thuiszorginstelling is vorig jaar al onder verscherpt toezicht geplaatst, maar slaagde er tot nu toe niet in de structurele tekortkomingen in de zorgverlening te verbeteren. Daarom is nu een zwaarder middel ingeschakeld, namelijk de aanwijzing. Deze wordt een aantal keer per jaar gegeven.

Indicatie

Complexcare mag per direct geen cliënten meer aannemen met een indicatie verpleging, verzorging of begeleiding. De huidige cliënten moeten binnen 10 dagen overgedragen worden, zo heeft de IGZ laten weten.

Stomazorg

Medio vorig jaar kwamen er al klachten binnen bij de inspectie over de kwaliteit van de zorg. Die gingen toen over onder meer de ondeskundigheid van personeel bij de inzet van beademingsapparatuur, stomazorg en medicatietoediening. Volgens de inspectie ondernam Complexcare geen actie naar aanleiding van de klachten.

Overplaatsing

Complexcare zegt in een reactie op de aanwijzing ‘uiteraard’ de punten van de IGZ op te pakken. ‘We zorgen ervoor dat we zo snel mogelijk weer voldoen aan de normen en eisen van de inspectie’, aldus een woordvoerder. Alle cliënten die overgeplaatst moeten worden, zijn inmiddels mondeling op de hoogte gebracht en krijgen later nog een brief.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.