Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ beveelt sluiting thuiszorg Lida

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft op basis van de Kwaliteitswet Zorginstellingen besloten dat thuiszorgorganisatie Lida moet sluiten. Lida voldoet niet aan voorwaarden voor verantwoorde zorg, waardoor ernstige risico's ontstaan voor cliënten.
IGZ beveelt sluiting thuiszorg Lida

De inspectie bezocht Lida het afgelopen jaar vijf keer. De IGZ constateert dat de kwaliteit van zorg niet is verbeterd, maar juist verslechterd. De inspectie vindt dit zeer ernstig en plaatste Lida in augustus al onder verscherpt toezicht. Sinds oktober 2008 is de thuiszorgorganisatie al meerdere malen op de tekortkomingen gewezen, maar zij heeft te weinig maatregelen genomen om deze te verhelpen.

Onder de maat
De verleende zorg van Thuiszorg Lida is getoetst op de thema’s deskundigheid personeel, medicatiebeleid, verpleegkundige richtlijnen, zorgdossiers en zorg(behandel)leefplannen. Op al deze aspecten presteert Lida onder de maat. Dit betekent dat de risico’s op problemen hoog tot zeer hoog zijn. De inspectie stelde bij bezoeken vast dat Thuiszorg Lida onvoldoende en niet-deskundig personeel inzet, waardoor er niet aan de zorgvraag van de cliënten wordt voldaan. Ook is er geen kwaliteitssysteem.

Nieuwkomer
Thuiszorg Lida is een van de dertig nieuwkomers in de thuiszorg die door de IGZ extra in de gaten worden gehouden. De IGZ publiceerde in juni een kritisch rapport over de nieuwkomers.

Eind deze week bekijkt staatssecretaris Jet Bussemaker of de organisatie weer verder kan, of dat de sluiting wordt verlengd.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: IGZ Foto:ANP/ Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.