Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Icare neemt V&V-huizen GGZ Drenthe over

Thuiszorgorganisatie Icare neemt per 1 januari negen verzorgings- en verpleeghuizen van GGZ Drenthe over. De overgang heeft geen gevolgen voor bewoners, cliënten en medewerkers, zo meldt GGZ Drenthe.
Icare neemt V&V-huizen GGZ Drenthe over

Stichting Icare en GGZ Drenthe maken allebei deel uit van Espria. Beide organisaties bieden zorg in de provincie Drenthe. Nu ontstaat er één organisatie die zowel intra- als extramuraal verzorging en verpleging aanbiedt in de provincie. ‘Omdat de diensten goed op elkaar aansluiten, is het logisch om de huizen bij Icare onder te brengen’, zegt bestuurder Erik van der Haar. GGZ Drenthe blijft zich richten op de geestelijke gezondheidszorg.

Vergrijzing
Met het vervlechten van de verzorgings- en verpleeghuizen in Icare moeten ook efficiencyvoordelen worden geboekt, laat Icare weten. Dat is nodig omdat er ondanks de toenemende vergrijzing en vraag naar zorg steeds minder geld uit de ABWZ beschikbaar komt om goede zorg te bieden.

De negen verzorgings- en verpleeghuizen zijn Vierackers en Boshof in Assen, Altingerhof in Beilen, De Walhof in Bovensmilde, Altingerhoes in Westerbork, Dekelhem in Gieten, het  Maandhoes in Gasselte en De Herik en De Boerderij in Borger.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op twitter

Bron: GGZ Drenthe/Foto: ANP/Ed Oudenaarden

1 REACTIE

  1. hmm,ja,dit gaat weer over geld.Voor wat de bestuurders van Espria,en vooral ggz drenthe betreft,draait alles om geld,niet om de zorg voor mensen..Wel veiliger voor hulpbehoevende oude mensen dat ze nu onder Icare vallen,want ggz drenthe helpt mensen volledig de vernieling in en hypocritie en arrogantie viert daar hoogtij,zeker bij het bestuur.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.