Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Icare doet aangifte tegen ex-bestuurder

Stichting Icare in Meppel heeft aangifte gedaan tegen voormalig bestuurder Bart V. De ex-bestuurder staat volgende week voor de rechtbank in Assen terecht wegens fraude en witwassen. Hij zou Icare voor 5,5 miljoen euro hebben gedupeerd. Dat heeft de zorginstelling vrijdag bekendgemaakt.
Icare doet aangifte tegen ex-bestuurder

De rechtszaak tegen de ex-bestuurder vloeit voort uit een tweejarig FIOD-ECD onderzoek naar mogelijke fraude bij de verkoop van vastgoed en bedrijfsonderdelen door Bart V. Deze fraude zou hij hebben gepleegd tussen 2000 en 2003. Icare besloot na het inzien van de processtukken ook zelf aangifte te doen. De zorginstelling concludeert dat zij in twee zaken schade heeft geleden: bij de verkoop van Thuiszorg Perfect en van Thuiszorgwinkels.

Getolereerd
De zorginstelling zegt aangifte te hebben gedaan omdat ze ten opzichte van klanten, leden, medewerkers en financiers de verantwoordelijkheid voelt ervoor te zorgen dat het geld terugkomt waar het hoort, namelijk ten dienste van de zorg. Ook wil Icare duidelijk maken dat handelen in het nadeel van de stichting niet wordt getolereerd.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine. 

Bron: ANP

1 REACTIE

  1. MEDEWERKERS, natuurlijk moet het geld terug komen voor de zorg .De mensen hebben dit geld vaak onder moeilijke omstandigheden moet opbrengen.
    Maar ik vraag me toch af of de mensen die bij icare wel capabel zijn voor hun werk? Dat dit noit eerder aan het licht gekomen is.
    Nou gaat icare ook slordig om met de uren briefjes van de thuiszorg en de icare winkels schrijven foute rekeningen uit en dan na flink aandringen is de vierde rekening goed.
    zelf ben ik naar een andere zorg vereeniging over gestapt waar je tenminste ook volwaardig en menselijk wordt behandeld dat is ook al jaren niet het geval het is er een rommelytje.
    Hopend dat de icarezorg instelling goed doorgelicht wordt op alle fronten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.