Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Honderd extra arbeidsplaatsen bij thuiszorg Vérian

Terwijl de ene thuiszorginstelling na de andere noodgedwongen ontslagen aankondigt, komt thuiszorgorganisatie Vérian met een positief bericht. De zorgaanbieder investeert flink in opleidingstrajecten. Honderd mensen krijgen via dit traject de kans om direct bij Vérian aan de slag te gaan.
Honderd extra arbeidsplaatsen bij thuiszorg Vérian

Door Esther van Andel – Om aan de groeiende vraag naar thuiszorg in regio Oost-Veluwe te voldoen, start Vérian medio mei met een innovatief opleidingstraject voor bestaande en nieuwe werknemers.

Zorgvraag
‘Steeds meer mensen hebben zorg nodig en daardoor groeit het aantal cliënten bij Vérian. Daarnaast heeft de arbeidsmarkt behoefte aan mensen in de zorg. Dat zijn de redenen waarom Vérian honderd opleidingsplaatsen creëert’, zegt regiomanager en projectleider Han Willemsen.

Opleidingstraject
In samenwerking met ROC Nijmegen heeft Vérian een uniek opleidingstraject samengesteld, waarbij het accent ligt op leren in de praktijk. ‘Niet de school is de leerplek, maar de werkomgeving. Op basis van de vooropleiding en competenties van deelnemers, wordt een persoonlijk leertraject opgesteld voor helpende op niveau 2 of verzorgende op niveau 3’, zegt Willemsen.

Contract en diploma
Via dit traject krijgen deelnemers de kans om direct bij de organisatie aan de slag te gaan of intern door te stromen naar een verzorgende functie op 3. Nieuwe medewerkers krijgen direct een arbeidscontract voor onbepaalde tijd. Bij een succesvolle afronding van de opleiding krijgen zij een erkend diploma. Het opleidingsprogramma bestaat uit klassikale bijeenkomsten en e-learningmodules. Bij dat laatste krijgen deelnemers onder andere achtergrondinformatie en instructiefilmpjes.

Doelgroep
Willemsen: ‘Wij krijgen regelmatig signalen dat mensen wel aan de slag willen in de zorg, maar er niet de juiste papieren voor hebben. Ook horen we dit van herintreders. Daarom geven we op dit moment informatiebijeenkomsten over de inhoud van de cursus. Hierin kunnen potentiële deelnemers kijken wat het traject inhoudt en waaraan zij moeten voldoen. De eerste groep deelnemers gaat in mei van start met de opleiding. De rest volgt in september of oktober. Dit levert niet alleen meer zorgmedewerkers op, ook zorgt het voor een betere doorstroming.’

Vérian
Vérian is met 2500 medewerkers de grootste thuiszorgorganisatie in regio Oost-Veluwe en verleent onder andere zorg in de regio’s Apeldoorn, Amersfoort en Arnhem/Nijmegen. De organisatie financiert het opleidingstraject uit eigen middelen in samenwerking met het ROC.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.