Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hanneke Felten is icoon voor lesbische vrouwen

Hanneke Felten is tijdens het Lesbian Festival in Den Haag uitgeroepen tot LesbICOON 2013. De landelijke verkiezing is een initiatief van Stichting OndersteBoven en heeft als doel lesbische en biseksuele vrouwen op een krachtige manier zichtbaar te maken.
Hanneke Felten is icoon voor lesbische vrouwen
Foto: Movisie

Hanneke Felten zet zich openlijk in voor de emancipatie van lesbische, biseksuele, trans- en queer vrouwen. De medewerker van kenniscentrum MOVISIE is één van de ontwikkelaars van Iedereenisanders.nl, een website voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT-) jongeren. Daarnaast schreef zij voor hulpverleners de handreiking ‘Ik wou dat ik dood was’, om suïcide onder LHBT-jongeren te verminderen.

Emancipatie

Felten deed onderzoek naar geweld tegen lesbische vrouwen en is ook voorzitter van FemNet, het emancipatienetwerk van Groen Links. Ze heeft met haar medebestuursleden onder meer de mogelijkheid van afschaffing van registratie van geslacht en lesbisch ouderschap op de politieke agenda gezet.

Roze bril

Haar nieuwste publicatie heet ‘Kijk jij al door een roze bril?’ en is ontwikkeld om sociaal werkers en andere hulpverleners uit te dagen een ‘roze bril’ op te zetten. Dit om te kunnen zien dat veel LHBT’s zich onzichtbaar maken uit angst of om problemen te voorkomen. Dit doen zij op straat, op school, in zorgcentra en in de buurt, maar ook bij hulpverleners.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.