Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Haags zorgcentrum erkent misstanden

Zorginstelling Florence erkent dat het verpleeghuis Loevestein in de Haagse wijk Moerwijk ondermaatse prestaties heeft geleverd. Bewoners zijn er slecht verzorgd en onvriendelijk behandeld. Bovendien laat de bouwkundige staat van het pand te wensen over.
Haags zorgcentrum erkent misstanden

Dat liet Florence woensdag weten naar aanleiding van berichtgeving van Omroep West. Uit het onderzoeksrapport dat de omroep in handen heeft, blijkt ondermeer dat de toiletrondes worden overgeslagen en dat de ouderen niet op tijd worden verschoond. Een aantal medewerkers maakt zich schuldig aan intimidatie, en pakt de ouderen hardhandig aan. Ook komt het voor dat de medicatie niet secuur wordt toegediend en worden valincidenten niet gemeld.

Ontslagen
De zorginstelling zegt dat de misstanden medio april aan het licht zijn gekomen en dat inmiddels maatregelen zijn getroffen om de situatie te verbeteren. Medewerkers die bij die ongewenste situaties waren betrokken, zijn ontslagen. Ook zijn er plannen om de verpleegafdeling grondig te renoveren.

De SP-fractie in de Haagse gemeenteraad wil dat CDA-wethouder Karsten Klein maatregelen neemt. ‘Dit zijn geen incidenten meer, de zorg in Den Haag is vaak een puinhoop’, stelt raadslid Bart van Kent.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter >>

Bron: ANP/Omroep West/Foto:ANP/Lex van Lieshout

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.