Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Grote fusies in ggz- en zorgsector

Zowel GGZ Drenthe als diverse thuiszorginstellingen in regio Twente gaan samenwerken met nabijgelegen organisaties. Bij zorginstellingen in Salland, de Stedendriehoek en Twente is sprake van een bestuurlijke fusie. GGZ Drenthe heeft plannen om tijdelijk samen te werken met de Penitentiaire Inrichting Groot Bankenbosch in Veenhuizen.
Grote fusies in ggz- en zorgsector

GGZ Drenthe wil tijdelijke ruimte huren in Veenhuizen voor de kliniek Duurzaam Verblijf. Hier worden thuis- en dakloze chronisch psychiatrisch patiënten met verslavingsproblemen uit de Randstad behandeld.

Tijdelijke kliniek
In afwachting van een nieuwbouwcomplex, dat jaarlijks plaats biedt aan 120 patiënten, worden op dit moment 36 patiënten behandeld in een tijdelijke kliniek in Beilen. Omdat de instroom van nieuwe patiënten niet stilstaat, is er behoefte aan extra capaciteit.

Gesloten kliniek
Om die reden wil GGZ Drenthe gebruik maken van het complex De Wissel van DJI Groot Bankenbosch. Deze locatie biedt voldoende mogelijkheden voor therapeutische- en sportactiviteiten. In de gesloten kliniek voor Duurzaam Verblijf krijgen cliënten speciale zorg voor hun gezondheidsproblematiek, waarvan de verslaving deel uitmaakt. Doordat ze zich binnen de muren van de instelling bevinden, blijft overlast beperkt.

Fusie
Iets zuidelijker wordt een samenwerking aangegaan in de zorgsector, schrijft De Stentor. Zorginstellingen in Salland, de Stedendriehoek en Twente stevenen af op bestuurlijke samensmelting per 1 januari 2009.

Betrokken zorginstellingen
Bij de fusieplannen zijn de thuiszorginstellingen Vérian in Apeldoorn, Carinova in Raalte en Thuiszorg oord West Twente in Almelo betrokken. Daarnaast treden de zorggroep De Leiboom in Deventer, Sutfene in Zutphen en ZorgAccent in Hellendoorn toe tot de nieuwe zorgorganisatie. Met de samensmelting vallen zo’n achtduizend medewerkers en een kwart miljoen cliënten onder een zorgleverancier. Na de bestuurlijke fusie wordt gekeken naar een mogelijke samenvoeging van de ondersteunende diensten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.