Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

GroenLinks ziet geen extra personeel in zorg

GroenLinks betwijfelt sterk of de in het regeerakkoord beloofde twaalfduizend extra medewerkers in de zorg er de komende jaren wel komen. 'Collega-bewindslieden nemen beslissingen die het de volksgezondheid niet gemakkelijk maken', aldus Tweede Kamerlid Linda Voortman dinsdag.
GroenLinks ziet geen extra personeel in zorg

Zo worden mbo-opleidingen of vergoedingen voor 30-plussers geschrapt. ‘En het ministerie van VWS kort zelf de in 2007 ingestelde stagefondsen ziekenhuizen. Hoe rijm je dat met het streven naar meer mensen in de zorg?’, vraagt Voortman zich af.

Alternatief
Volgens haar gaat er ook niet bijna 1 miljard euro naar de beloofde twaalfduizend extra medewerkers in de ouderenzorg, maar wordt dat geld gestoken in de zorgzwaartepakketten. Fleur Agema (PVV) bestrijdt dat. ‘Van die 892 miljoen euro betalen de instellingen personeel en opleidingen.’ Agema daagde GroenLinks uit te komen met een alternatief voor de bezuinigingen op de opleidingen. Als dat alternatief er komt, bekijkt ze dat serieus, zo beloofde Agema.

Lees ook:

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.