Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

GroenLinks vreest verschillende gemeentelijke aanpak pgb

GroenLinks vreest dat er per gemeente grote verschillen ontstaan bij het verstrekken van een persoonsgebonden budget om zelf zorg in de kopen. De partij denkt dat veel gemeenten zullen afzien van het pgb.
GroenLinks vreest verschillende gemeentelijke aanpak pgb

Door de ingreep van het kabinet bij het persoonsgebonden budget (pgb) gaan gemeenten over de specifieke zorg die iemand nodig heeft. Als er minder geld beschikbaar is, denkt GroenLinks-Tweede Kamerlid Linda Voortman dat veel gemeenten zullen afzien van het verstrekken van een pgb.

Debat

‘Straks krijg je in Den Bosch wel een pgb, in Geertruidenberg niet en in Leiden weet je nog niet waar je aan toe bent’, aldus Voortman. Woensdagmiddag debatteert de Tweede Kamer over het onderwerp met staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid).

Keuze

GroenLinks probeert in zo veel mogelijk gemeenten vastgelegd te krijgen dat de keuzevrijheid voor zorg bij mensen zelf blijft liggen. Voortman voorziet verder problemen omdat voor gemeenten nog niet duidelijk is hoeveel mensen ze hulp moeten bieden, maar dat er wel al geld gekort wordt.

Bron: ANP/ANP-Photo

2 REACTIES

  1. Ze zitten wel te jammeren over de PGB en dat het fraude gevoelig zou zijn. Sorry jongens maar daar hebben julie het mis. De PGB is goedkoper en beter controleerbaar dan dat julie denken. Hebben julie ooit van de ZIN gehoord? ach ja vast wel julie zijn niet zo dom…hoop ik. Wie controleert die uren verantwoording van de zorg instelling die met ZIN werken? niemand..maar ze vullen het aantal zorg uren wel zelf in, en dat brengt hun weer geld in het laatje.Ik zou zeggen stop met het nutteloos discussiëren en doe er verdorie is wat aan. Want de helft van de tijd worden er meer zorg uren opgeschreven dan dat er werkelijk word verleend.

  2. Lees alle reacties
  3. Beetje laat dat inzicht. De client is natuurlijk de dupe van dit getreuzel en van deze onkunde.
    Het PGB moet strijden met de groenvoorziening, het riool. Want de parkeertarieven kunnen niet verder stijgen en de Gemeenten hebben ALTIJD honger.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.