Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gezinshulp schuldig aan ontvoering

De gezinshulp die in 2010 op eigen houtje een kind bij zijn moeder weghaalde, is volgens de rechter schuldig aan ontvoering en smaad. Ze krijgt daarvoor echter geen straf.
Gezinshulp schuldig aan ontvoering
Foto: ANP

De 51-jarige vrouw werd in de zomer van 2010 bejubeld als heldin omdat ze het toen 8-jarige jongetje Giovanni uit Garsthuizen had gered van mishandeling en verwaarlozing door zijn moeder. De rechtbank komt echter tot de conclusie dat ze op dat moment niet het recht had om het jongetje mee te nemen. De reguliere hulpverlening had al uithuisplaatsing geregeld en er was geen acuut gevaar meer.Publiciteit


De rechtbank rekent het de gezinshulp zwaarder aan dat ze zo nadrukkelijk de publiciteit zocht na de ontvoering. Hierdoor kwam het privéleven van de moeder en het kind op straat terecht. Volgens de rechter had de maatschappij daar geen recht op.Straf


De rechtbank legt geen straf op omdat er wel begrip is voor de moeilijke situatie waarin de gezinshulp zat en zij ook volgens de rechter louter in het belang van het kind handelde.

 

Bekijk hier het NOVA-item over de gezinshulp >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.