Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gemeenteraad Enschede: ‘Aanbesteding heeft grote gevolgen’

De gemeenteraad van Enschede zet vraagtekens bij de aanbesteding van de huishoudelijke hulp. De raad heeft gisteravond een commissie benoemd onder leiding van PvdA-prominent Flip Buurmeijer om onder meer de gevolgen van de aanbesteding voor de werknemers en cliënten te toetsen.
Gemeenteraad Enschede: 'Aanbesteding heeft grote gevolgen'

Door Alexandra Sweers – ‘De impact die de keuze voor de gunning heeft, is voor de medewerkers en cliënten groot. De gevolgen voor hen zijn zaken waar de aanbesteding op getoetst zal worden.’ Dat staat in het intitiatiefvoorstel voor het onderzoek naar de aanbesteding van de huishoudelijke hulp in Enchsede. De initiatiefnemers (de PvdA) maken zich zorgen over ‘de actualiteit’ die nu aan de orde is in de Twentse thuiszorg. De gemeenteraad stemde vorige week in met het voorstel een commissie in te stellen.

Gemeenteraad
De onderzoekscommissie gaat de komende vier weken de gevolgen van de aanbesteding voor medewerkers en cliënten in de thuiszorg onderzoeken. ‘Ook moet er een evaluatie van het proces van aanbesteding plaatsvinden, gericht op lessen en verbetermogelijkheden’, vindt de gemeenteraad. De uitkomst van het onderzoek moet nog dit jaar met een debat worden afgerond. ‘Het is met nadruk niet het doel van het onderzoek om een nieuwe aanbesteding in gang te zetten’, aldus de gemeenteraad.

Gunning
In Twente werd na de aanbesteding voor 1500 tot 2000 thuiszorgmedewerkers collectief ontslag aangevraagd. De ontslagen waren een gevolg van onenigheid over de gemeentetarieven. Thuiszorg Service Nederland (TSN) kreeg uiteindelijk de definitieve gunning. Met de vakbond kwam TSN overeen dat de gedupeerde thuiszorgmedewerkers en de cliënten bij TSN terecht kunnen.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: Foto: ANP/Erik van ’t Woud

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.