Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gemeente biedt 14,50 per uur voor schoonmaak in thuiszorg

Niet één bedrijf heeft zich gemeld om enkel schoonwerkzaamheden binnen de Oosterhoutse thuiszorg uit te voeren. Diverse bedrijven hebben laten weten dat zij de maximum uurprijs die Oosterhout daarvoor biedt – 14,50 euro – te laag vinden. Dit meldt BN/De Stem.
Gemeente biedt 14

Burgermeester en wethouders hebben besloten de ‘pure schoonmaakwerkzaamheden’ opnieuw aan te besteden. Dit keer wordt het genoemde maximumtarief losgelaten, zo schrijft het dagblad.

Gesplitst
De gemeente Oosterhout heeft de hulp bij het huishouden binnen de lokale thuiszorg de afgelopen maanden opnieuw aanbesteed. Die aanbesteding is daarbij gesplitst in twee onderdelen: ‘hulp bij het huishouden in het algemeen’ en ‘slechts schoonmaakwerkzaamheden’.

Hogere prijs
De gemeente heeft vier partijen geselecteerd die de hulp bij het huishouden zullen uitvoeren. Maar Oosterhout kon dus niet één bedrijf vinden dat zich voor 14,50 euro per uur alleen met schoonmaakwerk wil bezighouden. Voorlopig voeren de vier geselecteerde thuiszorgorganisaties, waaronder Thebe, daarom tegen een hogere prijs ook die werkzaamheden uit.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine. 

 

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: BN/De Stem, foto: Koen Suyk/ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.