Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geer en Goor zorgen voor meer vrijwilligers

Het tv-programma Effe geen cent te makken, waarin zangers Gordon en Gerard Joling een maand van een AOW-uitkering leven en zich inzetten voor ouderen, heeft geleid tot een toeloop van vrijwilligers. Het Ouderenfonds heeft sinds de start van het programma, op 3 oktober, rond de 4000 nieuwe vrijwilligers erbij gekregen. Dat bevestigt woordvoerster Elke van Wageningen van het Ouderenfonds woensdag.

‘Het is ongelofelijk. Per uitzending komen er honderden vrijwilligers bij, terwijl we er normaal gemiddeld 10 per week bij krijgen’, zegt Van Wageningen. Volgens haar hebben Geer en Goor voor een omslag in het denken over ouderenwerk gezorgd. ‘Voorheen had werken met ouderen een saai imago. Nu zien mensen dat je best lol met ze kunt hebben.’

Jonge vrijwilligers

Veel van de nieuwe vrijwilligers zijn jonge vrouwen en mannen van rond de 35 jaar. En dat is opmerkelijk, vindt Van Wageningen, omdat die met de drukte van werken en een gezin juist in het spitsuur van hun leven zitten. Of de nieuwe vrijwilligers blijvertjes zullen zijn, is moeilijk te zeggen. ‘Een deel wil eenmalig iets doen, maar een ander deel wil zich blijvend voor de ouderen inzetten.’ Behalve vrijwilligers melden zich bij het Ouderenfonds ook scholen en verenigingen die allerlei activiteiten voor ouderen willen organiseren.

 

Foto: William Rutten

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.