Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geen kartelboetes voor zorginstellingen

De thuiszorginstellingen Stichting Viva! Zorggroep en Stichting Zorgbalans krijgen toch geen boetes van respectievelijk 4 miljoen euro en 800.000 euro van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). De kartelwaakhond had de instellingen in 2008 een boete opgelegd omdat de twee zich schuldig zouden hebben gemaakt aan kartelvorming door afspraken te maken over de werkgebieden.
Geen kartelboetes voor zorginstellingen

De instellingen waren eerder naar de rechter gestapt omdat ze het niet eens waren met de boetes. In april van dit jaar oordeelde de rechter dat de NMa zich opnieuw moest uitspreken over de bezwaren, maar omdat de autoriteit daar nu van afziet, vervallen de boetes.

Blij

De instellingen zeggen erg blij te zijn met de uitkomst van deze kwestie die al jarenlang speelt. ‘Het sluit een lange periode van onzekerheid af’, aldus Viva Zorggroep in een schriftelijke verklaring.

Zonde
Zorgbalans noemt de hele zaak ook zonde van alle tijd en geld. ‘We spreken dan al snel over enkele tonnen. Dat geld was bestemd voor het verlenen van zorg, maar moest nu worden besteed aan juridische procedures. Zonde’, aldus een woordvoerder.

Lees ook:

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.