Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Flinke loonsverlaging bij thuiszorg Rotterdam

Honderd tot driehonderd euro per maand minder salaris. Een aantal thuiszorgmedewerkers in Rotterdam hebben hun inkomsten zien dalen na de overname van Thuiszorg Rotterdam door Faveo. Ruim 150 boze werknemers hebben maandag daarom een petitie aan de werkgever aangeboden.
Flinke loonsverlaging bij thuiszorg Rotterdam

Het gaat om de medewerkers van de huishoudelijke dienst. Zij krijgen een veel lager salaris van de nieuwe werkgever, terwijl was toegezegd dat er niets zou veranderen, stelt de vakbond Abvakabo FNV.

Petitie
De medewerkers eisen respect voor de arbeidsvoorwaarden en laat  medewerkers niet terugvallen van schaal 15 naar schaal 10. De manager Huishoudelijke Zorg van Faveo heeft de petitie met ruim 1.600 handtekeningen maandag in ontvangst genomen, laat de vakbond weten. Faveo heeft toegezegd voor 1 maart te reageren op de petitie.

Bekijk hier een item van RTV Rijnmond met boze thuiszorgmedewerkers.

Bron: Abvakabo FNV/ANP-Photo

5 REACTIES

  1. Er waren goede afspraken/regelingen tussen de partijen door de directie, vakbonden en de ondernemingsraad. Ik kan hier niet alle afspraken weergeven .Het probleem ligt bij de mensen die het contract hebben opgemaakt. Zij hebben de afspraken niet expliciet genoeg verwoord waardoor er een juridisch discussiepunt ontstond. Faveo had bedacht om de medewerkers in te schalen in FWG 10 en het geld dat Thuiszorg Rotterdam meegaf in één keer uit te betalen in januari 2012.;een regeling die erg ongunstig is voor de medewerkers als je denkt aan belasting en huur-en zorgtoeslag De directie ondernemingsraad en de vakbonden hebben in januari afspraken gemaakt dat Faveo zich aan de afspraken moet houden zoals dit door Thuiszorg Rotterdam bedoeld is.
    Het is jammer dat er hier wat hijgerig verslag van wordt gedaan terwijl de feiten anders zijn .Het zou interessant zijn geweest als er meer bronnen voor berichtgeving waren gebruikt.

  2. Lees alle reacties
  3. Ik werk zelf voor Orbis huishoudelijkehulp door overname door Orbis in 2009 zijn wij ook terug gegaan van schaal 15 naar schaal 10 Bij Sevagram zat ik ook in schaal 15 en het scheelt inderdaad 300 euro wat ik minder heb elke maand vandaar dat ik nog werk er bij heb gezocht. maar wij hadden ook geen keus of aan nemen of geen werk meer hebben, vandaar dat ik het heb aangenomen. Maar gelukkig ben ik hier ook niet door want we moeten het zelfde wer doen als dat wij ook deden in schaal 15 nu hebben we een bruto salaris van 9.86 misschien iets meer maar veel meer is het niet.

  4. Over 5 tot 10 jaar zal er een tekort ontstaan aan werknemers, dus doe niet zo achterlijk. De concurentie met werkgevers buiten de zorg wordt verloren en wie gaat dan de huishouding doen? of laten we mensen dan maar vervuilen in hun eigen huis? Lijkt me een politieke keuze.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.