Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Faveo vraagt uitstel van betaling aan

Faveo Huishoudelijke Verzorging gaat uitstel van betaling aanvragen bij de rechtbank in Rotterdam. De thuiszorgorganisatie wil daarmee haar toekomst veilig stellen. De organisatie verloor een groot deel van de aanbesteding van de gemeente, waardoor ze nu in financiële problemen zit.
Faveo vraagt uitstel van betaling aan
Foto: ANP-Photo/Koen Suyk

Tijdens de periode van uitstel van betaling gaan de bewindvoerder samen met het management de verschillende mogelijkheden te bestuderen om de belangen van Faveo, haar werknemers en de cliënten zo veel mogelijk te waarborgen.Feyenoord


Faveo had het grootste marktaandeel van de thuiszorg in Rotterdam, maar mag nu alleen in de deelgemeente Feyenoord huishoudelijke verzorging verlenen. Het gevolg hiervan is dat er per 22 april 2013 geen werk meer is voor een groot deel van de medewerkers.

Overnemen

De organisatie heeft geprobeerd haar medewerkers onder te brengen bij andere organisaties die nu de thuiszorg gaan overnemen, maar dat is niet gelukt. Het aantal en het volume van de indicaties nemen af en daardoor ook het aantal arbeidsplaatsen. Bovendien zijn de contracten met de gemeente tijdelijk, terwijl de arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd zijn.

Wachtgeld

Bij een collectief ontslag moet Faveo een wachtgeldregeling betalen, die de organisatie niet op kan brengen. Er is geprobeerd een regeling te treffen met de werknemers, maar dat is niet gelukt, zo laat Faveo weten. Bij Faveo werken ruim 600 mensen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.