Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Falende thuiszorgclub Meavita krijgt overheidssteun

Vorige week maakte de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bekend voormalig Meavita in totaal 37 miljoen euro aan balanssteun te geven. Daarvan gaat 15 miljoen naar de Thuiszorg Groningen (TZG) en 22 miljoen naar de Haagse Wijk- en Woonzorg (HWW). Volgens de NZa is de steun noodzakelijk om patiënten in beide regio's van zorg te blijven voorzien.
Falende thuiszorgclub Meavita krijgt overheidssteun

Meavita was met 100.000 cliënten en 20.000 medewerkers een van de grootste zorgorganisaties van Nederland. Maar het concern is inmiddels uiteengevallen. Onderdelen in Den Haag en Groningen maakten na een faillissement een herstart.

Grootheidswaanzin
Maar niet iedereen is onverdeeld blij met de staatststeun aan Maevita; zo staat te lezen op de website van RTV Noord. De vakbond Abvakabo FNV verwijt Maevita failliet te zijn gegaan door wanbeleid. Om bestuurders aansprakelijk te kunnen stellen heeft de bond een procedure aanhangig gemaakt bij de Ondernemingskamer in Amsterdam.

Pervers
In NRC Handelsblad van vorige week staat dat Tweede Kamerlid Van Miltenburg (VVD) de gevraagde miljoenensteun ‘pervers’ zou vinden. Steun voor twee organisaties waar jaren slecht beleid is gevoerd, zou ten koste gaan van andere zorgbedrijven. Zij pleit ervoor het vroegere Meavita “in de etalage” te zetten.

NOVA toog naar een andere concurrende thuiszorgorganisatie in de regio Groningen voor een reactie op deze miljoenen staatssteun. In de studio reageert Tweede Kamerlid Anouchka van Miltenburg (VVD).

lass=”readmore”>Ga voor meer video’s naar de videopagina»

Get Microsoft Silverlight

Bron: NOVA

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.