Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Extra geld voor aanpak zorgfraude

VWS stelt vanaf 2014 extra geld en menskracht beschikbaar voor het opsporen en bestrijden van fraude in de zorg. Er wordt hiervoor 15 miljoen euro ingezet.
Extra geld voor aanpak zorgfraude

In 2014 wordt 5 miljoen en vanaf 2015 10 miljoen euro uitgetrokken om onder meer de opsporing van zorgfraude te versterken. De Inspectie SZW wordt versterkt met extra inspecteurs dit zich volledig gaan richten op zorgfraude. Ook wordt er een Expertisecentrum Zorgfraude Bestrijding (EZB) opgericht.

Toets

De nieuwe wet- en regelgeving voor bekostigingssystemen worden structureel getoetst op fraudegevoeligheid en ook bij de wetswijzigingen voor de langdurige zorg en de basis GGZ wordt streng toegezien op oneigenlijk gebruik. In 2013 en 2014 worden er 30.000 huisbezoeken afgelegd bij pgb-houders. Ook moeten behandelaren in de toekomst op de declaratie aangeven wat de medische indicatie is, hoeveel tijd ze ermee bezig zijn geweest en wie de hoofd- of medebehandelaar was.

Declaratie

Eerder al zette staatssecretaris Van Rijn 22 inspecteurs in die speciaal toezien op fraude met het persoonsgebonden budget (pgb). Minister Schippers nam ook maatregelen tegen zorgfraude met een nieuw declaratiesysteem in de cure.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.