Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ex-topman Icare ontkent miljoenenfraude

Ex-Icare-directeur Bart V. uit Zuidhorn ontkent miljoenen te hebben verduisterd in de zorgsector. Dat bleek dinsdag voor de rechtbank in Assen. De 60-jarige V. wordt verdacht van verduistering, witwassen van geld en belastingfraude.
Ex-topman Icare ontkent miljoenenfraude

De omvangrijke rechtszaak begon dinsdagochtend met zittingen waarin V. en de 52-jarige medeverdachte Jan B. uit het Spaanse St. Aniol centraal stonden. Woensdag staan de 57-jarige Elizabeth F. uit Amsterdam en de Johan H. (68) voor hun aandeel in deze zaak voor de rechtbank.

Fraude
Het viertal wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verantwoordelijk gesteld voor het benadelen van Thuiszorg Icare voor een bedrag van minimaal 5 miljoen euro. Deze fraude zou zijn gepleegd tussen 2000 en 2003. Icare deed na het inzien van de processtukken aangifte. De zorginstelling zou schade hebben geleden door de manier waarop V., maar ook B., Thuiszorg Perfect en de Thuiszorgwinkels heeft verkocht.

Onzin
De feiten die door de rechtbank aan V. werden voorgelegd, noemde V. klinklare onzin. Donderdagochtend wordt de zitting tegen hem hervat. De middag staat in teken van het requisitor van de officier van justitie. De vrijdag wordt ingeruimd voor pleidooien, repliek en dupliek.

Lees ook:

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.