Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ex-directeur zorginstelling riant beloond

De in februari van dit jaar ontslagen directeur Johan van Praet van zorginstelling Aveleijn werd riant beloond, blijkt uit het jaarverslag van de Hengelose gehandicapteninstelling over 2009 dat onlangs werd gedeponeerd. Naast een ontslagvergoeding van 2 ton en een jaarsalaris van 192.000 euro, ontving hij ook nog eens een bonus van 40 mille voor de goede prestaties van Aveleijn over 2008.
Ex-directeur zorginstelling riant beloond

In totaal ontving Van Praet vorig jaar 474.000 euro. De raad van toezicht wil geen commentaar geven over de uitgelekte bonus van 40.000 euro. ‘De situatie met Van Praet is na ontslag voor ons beëindigd’, aldus voorzitter Nettie van den Nieuwboer. De raad van toezicht kreeg begin dit jaar een conflict met de ontslagen directeur over een door Aveleijn verstrekte renteloze hypotheek aan Van Praet. Deze hypotheek werd teruggedraaid en de directeur kwam op straat te staan.

AWBZ
De gehandicapteninstelling Aveleijn wordt gefinancierd met AWBZ-gelden. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek is de AWBZ de afgelopen tien jaar met driekwart toegenomen tot 23 miljard euro.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter >>

Bron: ANP/Foto: ANP/Lex van Lieshout

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.