Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Espria en ADG helpen Thuiszorg Rotterdam uit de brand

Espria , ADG dienstengroep en Thuiszorg Rotterdam gaan onderzoeken hoe de continuïteit van Thuiszorg Rotterdam kan worden gewaarborgd. Thuiszorg Rotterdam kan de organisatie niet meer op eigen kracht voortzetten. De partijen hebben hiervoor een overeenkomst ondertekend.
Espria en ADG helpen Thuiszorg Rotterdam uit de brand

Thuiszorg Rotterdam heeft moeilijke jaren van saneren achter de rug en wil met de samenwerking de zorg aan duizenden cliënten zeker stellen en verder verbeteren, aldus bestuurder Eric Hisgen. Espria en ADG willen de activiteiten van Thuiszorg Rotterdam onder te brengen in een nieuw op te richten joint venture. Daarna moet blijken welke maatregelen noodzakelijk zijn om de organisatie snel weer financieel gezond te maken.

Buurt
Volgens ADG en Espria zijn er vooral aanknopingspunten met het ‘Thuis in de buurt’ concept van Thuiszorg Rotterdam gericht op zorg in de buurt, in de wijk, met één aanspreekpunt voor de klant. Deze aanpak sluit aan de huidige ontwikkelingen, stellen de samenwerkingspartijen.

Goedkeuring
In de komende maanden moeten de partijen definitieve goedkeuring krijgen van bijvoorbeeld medezeggenschapsorganen, vakbonden, toezichthouders zoals het Nma, Nza en de SER en andere belangrijke stakeholders zoals het ministerie, gemeenten, verzekeraars en zorgkantoren.

 Lees ook:

Bron: ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.