Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eigen kracht als stille revolutie

Het gezin van Annemarie heeft al jaren grote problemen. Hulpverleners komen en gaan, maar weten niet hoe ze het gezin moeten helpen. Annemarie besluit een ‘Eigen Kracht-conferentie’ te organiseren. In NCRV Dokument Met eigen kracht is te zien hoe zij met familieleden en vrienden op overtuigende wijze en zonder de inbreng van hulpverleners de problemen oplost.
Eigen kracht als stille revolutie

Zoon Thomas (24) heeft zulke grote schulden dat hij weer bij zijn moeder is gaan wonen, met zijn vriendin en hun pasgeboren baby. Zijn broer Jeroen (16) spijbelt veel en heeft sombere gedachten. Het huis is te klein en de baby huilt vaak. Vijftienjarige dochter Laura kan de drukte niet aan en gaat tot verdriet van haar moeder vrijwillig naar de jongerenopvang. Annemarie vraagt haar familie om mee te doen aan een Eigen Kracht-conferentie. Terwijl de hulpverleners een stap terug doen, wordt door het gezin, familie en vrienden een plan gesmeed en gaan ze de problemen zelf te lijf.

lass=”readmore”>Ga voor meer video’s naar de videopagina»

Get Microsoft Silverlight

Bron: NCRV Dokument

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.