Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Eenzaamheid: ‘Ik vond mezelf een alien, aan de buitenkant was niets te zien’

‘Ik kom jullie vertellen over emotionele eenzaamheid.’ Zo begint Anne van Winkelhof haar betoog tijdens het Z+W Jaarcongres Eenzaamheid vorige week. Anne is ervaringsdeskundige in de ggz en draagt haar hele leven de angst mee om een emotionele verbinding met mensen aan te gaan. Wat haar hielp: ‘Het besef dat je die verbinding niet voelt, dat is wat me eenzaam maakte.’
foto AdobeStock
Premium

‘Ik vond mezelf op school een beetje een alien. Aan de buitenkant was aan mij niets te zien, maar ik vond het eng om echt dichtbij mensen te zijn en mensen dichtbij mij te laten. Emotionele nabijheid ging ik uit de weg, in relaties met vrienden en met mijn gezin. Ik voelde dat er iets aan de hand was, maar ik wist niet wat ik ermee moest doen. Ik dacht: ik ben vreemd, ik

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

2 REACTIES

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.