Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Duyvendak en Hurenkamp: ‘Maatwerk is een plaag’

‘Maatwerk is een “hoerawoord” geworden, een cure for all. Dat leidt tot ongelijkheid door het centraal stellen van individuele hulp.' Het sociaal werk dient zich te richten op structurele oplossingen voor mensen met een hulpvraag. Dat betogen socioloog Jan Willem Duyvendak en politicoloog Menno Hurenkamp. En wat moeten we doen met mensen die het zelf gewoon niet redden?
maatwerk
© M-A-U / Getty Images / iStock
Premium

Organisaties in het sociaal domein zijn fervent voorstander van maatwerk. Door aan te sluiten bij de individuele behoefte van de verschillende mensen is de hulpverlening doelgerichter en beter. ‘Beter opletten’, zeggen Jan Willem Duyvendak, hoogleraar sociologie, en Menno Hurenkamp, politicoloog in hun boek: Macht der gewoonte, populisme in de polder. ‘Het beeld is, dat maatwerk mooi is en gewoon beleid grijs. Maatwerk, dat klinkt aristocratisch of ambachtelijk, net als een maatpak of brood van

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.