Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Doorstart Meavita Groningen in nieuwe stichting

Thuiszorg Groningen, onderdeel van het uit elkaar gevallen Meavitaconcern, is failliet verklaard. De activiteiten worden voortgezet in een nieuwe stichting. De zorg voor 14.000 cliënten en de baan van 3800 werknemers zijn voorlopig veilig gesteld.
Doorstart Meavita Groningen in nieuwe stichting

De activiteiten van zorginstelling Thuiszorg Groningen worden voortgezet in een nieuwe stichting. Daarin worden alle zorgactiviteiten vanuit de AWBZ en de huishoudelijke Wmo-hulp ondergebracht. Alle ruim 3.800 medewerkers van Thuiszorg Groningen komen in dienst van de stichting en behouden de arbeidsvoorwaarden die zij hadden. Ook de circa 1600 alfahulpen zullen via de stichting blijven werken. De werkgelegenheid en de zorg voor ongeveer 14.000 cliënten van Thuiszorg Groningen zijn veilig gesteld.

Failliet
Op 24 februari is door de Rechtbank Groningen voorlopig surseance van betaling aan Thuiszorg Groningen verleend, met benoeming van bewindvoerders. Om een doorstart mogelijk te maken is stichting Thuiszorg Groningen failliet verklaard. Thuiszorg Groningen kon niet meer aan haar financiële verplichtingen voldoen en er was geen perspectief op voortzetting van de activiteiten vanuit deze organisatie.

NZa
De nieuwe stichting die de activiteiten en het personeel overneemt heet formeel: Stichting Continuïteit Uitvoering AWBZ en Wmo Groningen, maar zal opereren onder de naam Thuiszorg Groningen. Bestuurder van deze stichting wordt G.J. van Otterloo, lid van het College Zorginstellingen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Gezond
Met een nieuwe start moet de organisatie zo snel mogelijk financieel gezond worden. Er wordt een reorganisatie doorgevoerd, waarbij ook een sociaal plan wordt opgesteld. Overigens stond deze reorganisatie al op stapel bij Thuiszorg Groningen. Het sociaal plan zal in samenwerking met de ondernemingsraad en de vakorganisaties tot stand worden gebracht.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.