Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Directeur thuiszorg ontvangt gouden handdruk van € 650.000 plus jaarsalaris

De oud-directeur van Amsterdam Thuiszorg kreeg bij zijn ontslag een gouden handdruk mee van 650.000 euro en het jaarsalaris over 2008. Tot februari 2009 mag hij in zijn lease-auto blijven rijden.
Directeur thuiszorg ontvangt gouden handdruk van € 650.000 plus jaarsalaris

Amsterdam Thuiszorg stond op de rand van faillissement, moest meer dan veertig werknemers ontslaan en bleek een miljoenenschuld te hebben opgebouwd. De verantwoordelijk bestuurder Gerard Tanke moest in oktober 2007 opstappen, maar krijgt wel een aanzienlijke beloning mee. (Foto: Reportage AT5, Directeur Thuiszorg kreeg 6,5 ton)

Schande
Leden van de ondernemingsraad van Amsterdam Thuiszorg en wethouder Marijke Vos (Zorg) spreken vandaag op de Amsterdamse zender AT5 schande van de gouden handdruk. ‘Ik kan niets meer veranderen aan de hoogte van de vertrekpremie die Tanke meekreeg. Het rijk moet praten met de branche om dit soort misstanden tegen te gaan.’

Aanbesteding
Tanke van zijn kant stelde vorig jaar in Zorg + Welzijn dat de problemen bij de thuiszorg een gevolg waren van het aanbestedingsbeleid van de overheid. ‘Bezuinigen op thuiszorg maakt zorg duur’, stelde hij. (Lees: Amsterdam Thuiszorg: ‘Bezuinigen op thuiszorg maakt zorg duur’, 1 oktober 2007)

Drie miljoen
In juni fuseerde Amsterdam Thuiszorg met Cordaan. Deze zorgorganisatie bleek bereid 3 miljoen euro extra te investeren om de in het verleden opgebouwde tekorten te vereffenen. Daarnaast ging een kwart van de contracten over naar zorgaanbieder Evean en 5 procent was voor de Zonnehuisgroep.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.