Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Laaggeletterden lastig te bereiken, sociaal werkers kunnen helpen’  

Om laaggeletterdheid aan te pakken zijn er in Nederland al ruim 200 Taalhuizen. Daar kunnen mensen hun taalvaardigheden ontwikkelen. Maar werkt die aanpak wel? De doelgroep bereiken is moeilijk voor de taalhuizen, blijkt uit onderzoek. Sociaal werkers zijn heel belangrijk om laaggeletterden over de drempel te helpen, zegt directeur-bestuurder van Stichting Lezen en Schrijven Geke van Velzen.
laaggeletterdheid
Premium

Hoeveel laaggeletterden er precies zijn in Nederland is sterk afhankelijk van welk onderzoek en welke definitie je als uitgangspunt neemt, laat hoogleraar leereffecten laagopgeleiden en laaggeletterden Maurice de Greef zien in een overzichtsartikel. Zo komt het onderzoek naar kernvaardigheden PIAAC op 1,3 miljoen laaggeletterden en de Algemene Rekenkamer op 2,5 miljoen laaggeletterden. Bij PIAAC gaat het om volwassenen tussen 16 en 65 jaar die op het laagste niveau functioneren. De Algemene Rekenkamer keek

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.