Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Directeur Jan Torny vertrekt bij Thuiszorg Service Nederland

Jan Torny vertrekt per 1 januari 2011 bij Thuiszorg Service Nederland (TSN). De thuiszorgorganisatie is volgens de algemeen directeur in rustiger vaarwater terechtgekomen na een tijd van 'woeste overnames', zo meldt dagblad TC Tubantia.
Directeur Jan Torny vertrekt bij Thuiszorg Service Nederland

Het vertrek van Torny stond eigenlijk gepland voor eind 2008. Dat was afgesproken met de Asito Dienstengroep, dat TSN in 2006 kocht van Torny. Hij was destijds directeur van TSN, maar had geen behoefte om weg te gaan. Torny kon blijven, meldt de krant. ‘Ik heb het er tot op de dag van vandaag naar mijn zin gehad’, zegt hij.

Ontslaggolf
TSN werd door alle overnames in korte tijd de grootste thuiszorginstelling van Nederland met meer dan 20.000 werknemers. Vorig jaar kwam de dochteronderneming van schoonmaakgigant Asito op het Twentse toneel bij de aanbesteding van de huishoudelijke hulp. TSN werd een groot deel van de markt gegund, wat een ontslaggolf van 1500 tot 2000 thuiszorgmedewerkers teweegbracht. De ontslagen werknemers kunnen uiteindelijk, na overleg tussen TSN en vakbond Abvakabo, bij de thuiszorgorganisatie terecht.

Klachten
TSN kampte met behoorlijke – naar eigen zeggen- opstartproblemen door alle nieuwe gunningen. De SP stelde een meldpunt in na verontrustende signalen uit Amersfoort. Werknemers kwamen een voor een met klachten over te weinig salaris, problemen met reiskostenvergoedingen en uitbetaling van het spaarloon. Ook TSN-personeel uit andere gemeenten in de regio Utrecht meldde zich.

Vakbond
Na verschillende waarschuwingen heeft vakbond Abvakabo geen geduld meer met de thuiszorgorganisatie. Problemen met de uitbetaling van de salarissen blijken een maandelijks terug te keren. Volgens TSN is er ‘niks aan de hand’ en hebben de perikelen vooral te maken met twee overnames, een forse groei in personeel en nieuwe gunningen door gemeenten.

Lees ook: 

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine. 

Volg Zorg+Welzijn op Twitter >>

Bron: TC Tubantia

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.