Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Deze maand in Z+W: Ouderenzorg anno 2010

Nederland telt anno 2010 een kleine 2,5 miljoen 65-plussers. Over twintig jaar zijn dat er naar verwachting bijna 4 miljoen. Nu zullen daar vast veel kwieke, vitale senioren bij zitten die heerlijk van hun pensioen genieten. Maar dat zal niet voor alle ouderen gelden.
Deze maand in Z+W: Ouderenzorg anno 2010

Met de jaren komen immers ook de gebreken. Velen verliezen familie en vrienden en moeten leren leven met vaak meerdere handicaps. De wereld wordt daardoor letterlijk en figuurlijk kleiner. En nu grote killers als kanker en hart- en vaatziekten steeds beter zijn te behandelen, eindigen steeds meer ouderen hun leven in verwarring en met verval van het brein. Dementie is aanwezig als nooit tevoren.

Tegelijkertijd zijn er minder werkenden die een bijdrage kunnen leveren aan de gezondheid en het welzijn van ouderen. Dat speelt nu al. Zorg + Welzijn maakt pas op de plaats en kijkt met u naar de hedendaagse ouderenzorg in het themanummer van september 2010:

Verpleeghuizen zitten met een lastige opgave, de zorgvragen worden steeds complexer. In het achtergrondartikel over complexe zorg kijken we naar hoe verpleeghuizen hiermee omgaan. Verder een reportage over de daginloop voor Afro-Surinaamse ouderen in het Rotterdamse woonzorgcentrum De Aarhof en een Mensenwerk over dementievoorlichting aan Turkse en Marokkaanse ouderen.

Zoals u van ons gewend bent, zijn er ook deze maand onder meer de rubrieken betrokken professional met Gonnie Lemckert, belangenbehartiger van prostituees. Een interview met antropoloog Ibrahim Yerden, een voorbeeldproject en natuurlijk weer een pittige stelling.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.