Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Deze maand in Z+W: De relatie tussen hulpverlener en cliënt

Hulp vragen is vaak moeilijk en hulp bieden zo mogelijk nog meer, zo blijkt. Bij het ingrijpen in andermans leven liggen de dilemma’s en gevoeligheden voor het oprapen. Hoe ver mag de hulpverlener gaan in het privéleven van de cliënt? Hoe moet de omgeving erbij worden betrokken? Hoe dwingend mag de hulp zijn? En wat is eigenlijk normaal en wat is extreem? In het Zorg + Welzijn themanummer van de maanden juli en augustus zetten we de relatie tussen de cliënt en de hulpverlener in de schijnwerpers.
Deze maand in Z+W: De relatie tussen hulpverlener en cliënt

In de Zorg + Welzijn van juli en augustus een beschouwing over de cliënt en zijn kracht, de grenzen van de hulp en het nut van moraliseren. Daarnaast een serie dubbelportretten die laten zien hoe intens het eraan toe kan gaan. Ten slotte een ontroerende reportage vanuit een instelling voor woonbegeleiding in de regio Nijmegen, waar kwetsbare bewoners weer een leven in vrijheid opbouwen.

Zoals u van ons gewend bent, zijn er ook deze maand onder meer de rubrieken betrokken professional en mensenwerk, een interview natuurlijk weer een pittige stelling.

Lees hier meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.