Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Is het een voor- of nadeel dat Veilig Thuis langer mag volgen?

Kindermishandeling is een hardnekkig probleem. ‘Zelfs als het op tafel komt, en een gezin hulpverlening krijgt, kan het later weer opnieuw de kop opsteken', vertelt Rianne van Rooijen, teamleider bij Veilig Thuis Gelderland Midden. Veilig Thuis bewaart meldingen daarom vijftien jaar. Dat heeft zo z’n voor en nadelen, blijkt.
Kindermishandeling wordt vaak van generatie op generatie overgegeven. Daarom is het zo belangrijk om patronen te kunnen signaleren. Foto: Picscout

‘Patronen van geweld kennen vaak hun geschiedenis in eerdere generaties’, vertelt Van Rooijen. ‘Als de hulpverlening is afgerond en/of de ouders komen onder druk te staan door stress of andere omstandigheden, vallen ze vaak weer terug in oude patronen. De basis die je zelf niet goed hebt meegekregen, kun je ook niet goed doorgeven.’

Radarfunctie

Daarom is het fijn dat de meldingen van huiselijk geweld en kindermishandeling nu beter worden

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Vooralsnog is het een nadeel. Niet alleen vooroordelen, gebrek aan onderzoek en beeldvorming spelen een rol maar vooral wachtlijsten en het gebrek aan tijdige follow-up is een probleem. Er komen meer mensen op de radar maar er komen niet meer mensen om daadwerkelijk met het gezin aan de slag te gaan.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.