Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De Thuishulp

‘Toe Jet, kom eindelijk bij me zitten. Jouw voorgangers luisterden ten minste naar me.’ De oude man waar Jet Berkhout komt schoonmaken, schijnt de dikke lagen stof in huis niet belangrijk te vinden. Nadat Berkhout opgewonden met een sopje – wat een resultaat zal ze boeken! – aan de slag gaat, ziet ze pas later in dat de oude man liever met haar foto’s bekijkt van zijn overleden vrouw.
De Thuishulp

Dit is één van de anekdotes die Berkhout, een groentje in de zorg, heeft opgetekend in haar boek. Met de korte verhalen laat ze op humoristische wijze de vaak schrijnende gevallen in de thuiszorg zien. Mopperende dames die voor de zoveelste keer een nieuwe thuishulp moeten instrueren (‘ik zal alles wel weer uitleggen’), commanderende oudjes (‘ja, ook het ondergoed moet gestreken’), ontevreden stellen (‘onze vorige hulp was enig, jij bent alles behalve enig’). Maar ook glanzende dames (‘mijn gasten krijgen echte room in de koffie’) en tevreden heren (‘Mooi op tijd ben je!’).
De thuishulp gaat over de realiteit van de werkvloer die niet vaak op deze manier wordt belicht. Met een frisse blik weet Berkhout, ondanks alle logboeken, de tijdsdruk en de beginnende RSI, de moed erin te houden.

Titel  De thuishulp
Auteur  Jet Berkhout
Uitgever  Podium
Prijs  € 14,50

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.