Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘De meest problematische wijken hebben de beste professionals nodig’

De leefbaarheid in kwetsbare wijken staat onder druk. Slechte woningen, onveiligheid en lage inkomens maken het de bewoners niet gemakkelijker. Een gebiedsgerichte aanpak van kwetsbare wijken over 20 jaar moet een oplossing bieden. Het Verwey-Jonker Instituut en Platform31 helpen met het “Praktijkboek Slagkracht in de wijk” – deel 1 – om uit de startblokken te komen.
foto: stock.adobe.com

De opstartfase van een nieuwe integrale wijkaanpak staat centraal in de eerste editie van het Praktijkboek. Opstartfase? Maar de wijkteams zijn toch al 7 jaar in de weer met een passende sociale wijkaanpak? ‘Zeker’, antwoorden Mirjam Fokkema van Platform31 en Matthijs Uyterlinde van het Verwey-Jonker Instituut, auteurs van het “Pratijkboek Slagkracht in de wijk”. ‘Maar uit verschillende studies blijkt dat de leefbaarheid in kwetsbare wijken de afgelopen jaren achteruit is gegaan, ondanks de wijkteams.’ Een

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.