Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘De gemeente promoot het PGB want dat is het goedkoopst’

De gemeente informeert de cliënten, alfahulpen en organisaties niet goed over de positie van alfahulpen, vindt Jannie Degenhardt van Leefbaar Almere. 'Het zijn voornamelijk ouderen die er gebruik van moeten maken, maar die snappen het niet.'
'De gemeente promoot het PGB want dat is het goedkoopst'

‘Je kan ook kiezen voor zorg in natura en de administratie uitbesteden aan een organisatie. Dat heeft nogal wat reuring veroorzaakt. De gemeente is er slordig mee omgegaan. Het zijn voornamelijk ouderen die er gebruik van moeten maken, maar die snappen het niet. De gemeente promoot het persoonsgebonden budget want dat is het goedkoopst.’  Zie: Jannie Degenhardt over de WMO mbt alphahulpen

 

 

2 REACTIES

  1. Bij zorg in natura heeft de client er verder geen omkijken naar. Er komt een hulp bij haar. Bij een PGB moet je zelf een hulp zoeken en kun je de salarisadministratie uitbesteden bij de SVB als de gemeente een contract met hen heeft afgesloten.
    Bij het systeem alfahulp ben je wel een soort werkgever maar bij natura wordt dat allemaal door de thuiszorgorganisatie geregeld.

  2. Lees alle reacties
  3. Bij Alpha hulp moet de zorgvrager de regie zelf nog hebben.
    bij ander huishoudelijkhulp 2 gaat dat op een andere manier, daar is meestal meer aan de hand. en wordt er meer zelfstandigheid verwacht van de huishoudelijk hulp, zij observeert en rapporteerd over de cliënt. zij is dan ook een huishoudelijkhulp 2.heeft dus meer opleiding en meer inzicht.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.