Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CVZ publiceert AWBZ-Kompas

Zorgprofessionals in de AWBZ kunnen vanaf vandaag gebruik maken van het AWBZ-Kompas: een publicatie op internet die precies omschrijft welke zorgvormen tot de AWBZ behoren. Ook geeft het AWBZ-Kompas inzicht in de wet- en regelgeving én verduidelijkt het hoe de AWBZ-aanspraken zich verhouden tot andere wettelijke regelingen.
CVZ publiceert AWBZ-Kompas

Met het AWBZ-Kompas wil het College voor zorgverzekeringen (CVZ) bevorderen dat iedereen die zich beroepsmatig met de AWBZ bezig houdt deze wet op een eenduidige manier uitlegt. Het CVZ maakt het kompas toegankelijk via de site van het college.

Functieomschrijving
In het AWBZ-Kompas beschrijft het CVZ de functionele AWBZ-aanspraken op basis van de regelgeving, eerder door het CVZ ingenomen standpunten en jurisprudentie.

Het kompas behandelt alle AWBZ-functies: behandeling, activerende begeleiding, ondersteunende begeleiding, verpleging, persoonlijke verzorging en verblijf. Naast de functionele aanspraken gaat het AWBZ-kompas ook in op de andere aanspraken in de AWBZ zoals verpleegartikelen, doventolkzorg, prenatale zorg en vaccinaties.

Voor zorgprofessionals
Het AWBZ-Kompas richt zich op diegenen die zich beroepsmatig met de aard en omvang van AWBZ-zorg bezighouden. Dat zijn de indicatiestellers, zorgkantoren en individuele hulpverleners, maar daarnaast ook het management en de beleidsmedewerkers van zorgaanbieders, de brancheorganisaties en belangenverenigingen van verzekerden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.