Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Curatoren werken zo nodig mee aan onderzoek Meavita

De curatoren van het failliete Meavita willen meewerken aan een onafhankelijk onderzoek naar mogelijk wanbeleid bij het zorgconcern. Zij zijn bereid de kosten van dit onderzoek voor hun rekening te nemen.
Curatoren werken zo nodig mee aan onderzoek Meavita

Donderdag 14 januari diende in Amsterdam de rechtszaak bij de Ondernemingskamer tegen het voormalige bestuur van Meavita. Abvakabo FNV spande de zaak aan omdat de bond de bestuurders verantwoordelijk wil stellen voor het financiële debacle bij Meavita in het voorjaar van 2009.

Genoegdoening
De vakbond wil genoegdoening voor alle medewerkers die hun baan  kwijtraakten of veel geld hebben verloren omdat Meavita overuren, verlofdagen en dergelijke nog niet had uitbetaald. Abvakabo FNV wil de voormalige bestuurders van het zorgconcern aansprakelijk stgellen.

Vertraging
De volgende zitting van de Ondernemingskamer is deze zomer. Binnen zes weken doet de Ondernemingskamer uitspraak over de vraag of Abvakabo FNV ontvankelijk is in deze zaak. Leden van de Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur wierpen donderdag formele bezwaren op waardoor de procedure vertraagd wordt.

Lees ook: ‘Dossier Meavita’ en Curatoren werken mee aan onderzoek Meavita

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: Abvakabo FNV/ Foto Koen Suyk (ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.