Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Coronacrisis heeft impact op psychische gezondheid

Hoe gaat het met de psychische gezondheid van Nederland als gevolg van de coronacrisis? Veel mensen maken zich daar zorgen over. Crises uit het verleden leidden namelijk altijd tot meer stress en angst en de sociale isolatie van de coronacrisis heeft naar verwachting een negatieve impact op eenzaamheid. Het Sociaal Cultureel Planbureau verzamelde de onderzoeken die tijdens de coronacrisis zijn gedaan en combineerde deze met wetenschappelijke kennis over psychische gezondheid en crises.
depressie binnen
Foto: Picscout

‘De onderzoeken die tot nu toe gedaan zijn over corona hebben geen van alle een representatieve steekproef kunnen doen van de Nederlandse bevolking’, nuanceert SCP-onderzoeker Anna Maria Marangos meteen. ‘We kunnen dus nog niet met zekerheid zeggen: zoveel procent van de bevolking ervaart meer psychische klachten door de coronacrisis. Wel wijzen alle onderzoeken in de richting adt meer mensen spychische klachten ervaren. En dat terwijl we de afgelopen tien jaar al een verslechtering van de

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.