Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cordaan uit de rode cijfers

Cordaan Thuiszorg, het voormalige Amsterdam Thuiszorg, is uit de rode cijfers. Na een moeilijke periode is Cordaan Thuiszorg uit de financiële problemen. Dat blijkt uit de resultaten over het eerste half jaar van 2010, zo meldt de organisatie.
Cordaan uit de rode cijfers

Het resultaat over de eerste zes maanden bedraagt 500.000 euro. Volgens de raad van bestuur is dit te danken aan forse bezuinigingen op overheadkosten, de inzet van de medewerkers en besparingen op huisvestingskosten. De meeste teams van Cordaan Thuiszorg zijn inmiddels op locaties van Cordaan ondergebracht.

Alarmopvolging
Ook het ziekteverzuim en diensten als alarmopvolging zorgden voor grote kostenposten in de thuiszorgtak, stelde directeur Katja Hoorn al eerder in het Parool. Bij alarmopvolging staat het personeel de hele nacht stand-by, terwijl er maar enkele meldingen komen. De organisatie laat weten dat voor de verlieslijdende alarmopvolging een structurele oplossing is gevonden.

Verlies

Na de fusie van Amsterdam Thuiszorg met Cordaan in de zomer van 2008, kampte Cordaan Thuiszorg met een negatief vermogen van 12 miljoen euro. De laatste twee jaar voor overname maakte Amsterdam Thuiszorg al 8 miljoen euro verlies per jaar. In 2009 ging het beter; de thuiszorg leverde in dat jaar nog een negatief resultaat van 3,8 miljoen op.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter>>

Bron: Cordaan, Foto: ANP/Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.